Start » Programtips, Webbapps » Read it Later & Taboo: 2 smarta verktyg för den aktive surfaren

Read it Later & Taboo: 2 smarta verktyg för den aktive surfaren

20 juni 2008 2 kommentarer

Ofta när man surfar hittar man intressanta sidor som man vill läsa senare. Då kanske man bokmärker sidan, men alla vill inte ha oorganiserade bokmärken. Det finns en del lösningar på detta. är en tjänst som sparar webbsidor som du kan gå igenom senare. Jag har skrivit ett inlägg om detta tidigare.

Jag använder mig av som är ett tillägg till . Det funkar bra och har fått en del uppdateringar i och med Firefox 3. Dels finns en ikon som vid ett klick fäller ut sig till en läslista, och dels finns ett bockningstecken i adressfältet för snabb bokmärkning till Read it Later, där du även kan markera sidan som läst och bokmärka den vidare till , , , , och många fler tjänster. Du kan även synkronisera läslistan om du använder fler datorer med Firefox samt göra webbsidorna tillgängliga offline. För mer information och nedladdning, se the Idea Showers hemsida.

Jag har även börjat testa en annan liknande tjänst, . Taboo är ett Firefox-tillägg och väldigt lätt att använda. Har du många flikar uppe och vill gå igenom de senare, klickar du på Taboo-ikonen i Firefox verktygsfält och fliken, eller rättare sagt, en av webbsidan sparas. Klickar du på pilen på ikonen bredvid visas listan med sparade flikar. Klickar du istället på ikonen får du upp en sida som visar alla er av de sparade flikarna. Där har du även tillgång till en kalender som visar när du sparade en viss flik, samt papperskorgen. Ladda ner Taboo här.

Är du intresserad av fler smarta tillägg till Firefox kan du läsa här och här.

Intressant?

2 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................