Start » Sociala nätverk » 10 funktioner på Twitter.com du kanske inte kände till

10 funktioner på Twitter.com du kanske inte kände till

1 mars 2012 4 kommentarer

Twitter logo

Att Twitter är ett populärt socialt nätverk vet vi alla. Men för att vara så populärt har de en förvånansvärt oanvänd webbplats. Med det menar jag att den tidigare har fått utstå mycket kritik (med all rätt) och att många använder appar istället för Twitter.com. Jag själv inkluderad. Men den har faktiskt en del bra funktioner även om vissa inte är unika för just Twitter.com.

I den här hittar du 10 funktioner på Twitter.com som du kanske inte visste om.

1. Dölj retweets från en viss användare

Bild från Twitter.com

Klicka på ett Twitter-namn (någon du fäljer) eller gå in på personens profil. Klicka på ikonen med en silhuett och välj ”Stäng av Retweets”.

2. Tangentbordsgenvägar

Bild på tangentbordsgenvägar på Twitter.com

Visste du att Twitter har tangentbordsgenvägar (kortkommandon)? För att se dem klickar du på silhuettikonen intill sökrutan högst upp. Sedan väljer du ”Tangentbordsgenvägar”. Nu kan du använda t ex ”T” för att retweeta, ”N” för skriva nytt tweet eller ”G”+”P” för att gå till din profil. Smidigt! Konstigt nog står inte den bästa genvägen med: Frågetecken (alltså ”SHIFT” och ”+”) som visar alla kortkommandon (för vem kommer egentligen att komma ihåg alla?).

3. Ändra ditt Twitter-namn

Har du tröttnat på ditt användarnamn kan du enkelt byta det. Gå till inställningar (”G”+”S”) och välj ett nytt. Ditt gamla användarnamn kommer ersättas av ditt nya, så gamla mentions kommer peka till det nya användarnamnet.

4. Klicka på tweet för information

Bild på tweet på Twitter.com

Klicka på tweet på Twitter.com för att se bifogad bild, video, position på karta, retweets, antal favoritmarkeirngar mm.

5. Bädda in tweets på din blogg

För att bädda in ett tweet på din blogg klickar du på det du vill ha. Sedan gör du som bilderna visar:

Bild på Twitter

Klicka på "Detaljer"

Bild på Twitter

Klicka på "Bädda in denna Tweet"

Bild på Twitter

Kopiera koden och klistra in på bloggen

Nedan ser du en tweet som jag bäddat in (jag valde att centrera det). Från den lilla rutan kan läsare kan följa mig, se min profil, svara på mitt tweet, retweeta, favoritmarkera och gå till permalänken för tweetet.

 

6.Twitter på svenska

För inte så längesen blev Twitter tillgängligt på svenska. Byt språk i inställningarna.

7. Följer han/hon dig tillbaka?

Twitter

Förut var det inte lika lätt att snabbt kolla om någon som du följer följer dig tillbaka. Idag behöver du bara gå in på deras profil på Twitter.com så ser du ”FÖLJER DIG” (om personen följer dig).

8. Bläddra bland kategorier

Kategorier på Twitter

Finns under #Upptäck. Här kan du utifrån kategorier (t ex musik, politik eller teknik) hitta intressanta personer.

9. Hitta intressanta personer

Rekommenderade konton ger mig förslag på många intressanta Twitter-användare. Finns under #Upptäck och Hem. Ibland hittar jag folk att följa under ”Liknande dig” som finns på min profil.

Utöver dessa funktioner uppskattar jag ”Rekommenderade konton” och ”Liknande mig” där jag hittar många intressanta twittrare.

10. Vad sysslar de jag följer med?

I Aktivitet (fortfarande under #Upptäck) kan jag se vad de jag följer gör på Twitter- favoritmarkeringar, vilka de följer och retweets.

Vilka är dina favoritfunktioner på Twitter.com?

4 kommentarer »

 • Jens skrev:

  Härligt! Tack för tipset om inbäddning av tweets, hade jag helt missat. Jag har använt ett plugin till det, men det ska jag avinstallera nu! // mvh Jens.

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Jens: Kul att du hittade ett nytt tips! Visst är det smart? Synd bara att det är så ”många” steg, särskilt om man använder en app…

 • Björn Edvinsson skrev:

  Bra tips. Både inbäddningen och kortkommandona var nya för mig, fattar inte hur jag klarat mig utan dem tidigare! :) Björn Edvinssons senaste blogginlägg: De två mest populära (och sociala!) smartphone-spelen idag

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Björn: Kul att du gillade det!

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................