Start » Sociala nätverk » 7 sätt att spara tid på Twitter

7 sätt att spara tid på Twitter

21 mars 2011 4 kommentarer

Twitter Tweetie iPhone app recension

Jag älskar Twitter men det är en otrolig tidsbov. Faktum är att jag blivit allt mer inaktiv där under de senaste veckorna- det tar helt enkelt för mycket tid att nätverka. Jag brukar dock läsa vad andra skriver, men skriver själv allt mindre.

Mashable har publicerat en artikel 7 tips för att spara tid på Twitter och nedan presenteras rubrikerna till den 7 sätten:

 1. Följ andras listor
 2. Skapa små listor med för dig viktiga människor
 3. Gör vissa saker automatiskt (tacka nya följare via DM, uppdatera Twitter och andra nätverk samtidigt, schemalägg tweets mm)
 4. Följ nyckelord (sökord) och hashtaggar
 5. Ta fram gammalt material (och publicera på Twitter)
 6. Dela på ansvaret (andra anställda kan också medverka på Twitter)
 7. Planera mindre, upplev mer (learning by doing-mentalitet)

Eftersom jag är en privatperson så har jag inga andra människor som kan twittra åt mig, och det skulle jag heller inte vilja. Jag tycker om att läsa och själv välja vad jag ska skriva och svara på.

Däremot har jag sedan länge ett par listor med ”viktiga människor” som jag ser till att läsa. På det sättet kan jag filtrera bort det som inte är lika viktigt och endast läsa vissa tweets. Jag föredrar att själv skapa listor, då väljer jag själv vilka som ska vara med och om listan ska vara offentlig eller privat. Jag följer också några hashtaggar/sökord för att snabbt se om något nytt har hänt på den fronten.

Hur sparar du tid på Twitter?

Andra bloggar om , (Intressant?)

4 kommentarer »

 • Tim skrev:

  Tycker nästan det saknas en punkt; håll dig till särskilda klienter! När jag under en period testade TweetDeck, kunde jag knappt koncentrera mig på nånting jag höll på med. När det ploppade upp en ruta med en länk, blev jag sugen på att klicka, och vips, så försvann tio minuter. Gång på gång. Numera använder jag mest den vanliga sajten, eller helt enkelt ett program i min mobiltelefon, så att jag inte kollar lika ofta. :)

 • Kryddor Johan skrev:

  Bra lista.

  Det e verkligen lätt att sväva iväg tidsmässigt. Både på Twitter, emn även på facebook.

  Tack för en bra artikel.

  Johan

 • Stefan Johansson skrev:

  Hur kan man tacka nya följare via DM automatiskt? Har försökt att hitta hur man gör men går bet. Jag skulle bli glad om du ville berätta hur man gör. Stefan Johanssons senaste blogginlägg: Grundläggande sökmotoroptimering – Planering

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Tim: Det har du rätt i. Jag använder alltid Twitter for Mac och Twitter for iPhone. Det som är synd är att tweeten inte synkas. Läser jag något på min iPhone markeras de inte som lästa på datorn. De appar som gör det gillar jag inte… För många spalter och distraktioner. Rent och enkelt ska det vara :)

  @Johan: Tack för din kommentar, och visst har du rätt. Det gäller att ha disciplin :)

  @Stefan: Kolla in TwitterDMer. Annars är det SocialOomph som rekommenderas, men det kostar.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................