Start » iPhone, Programtips » FacePlant: se vilka kontakter som har iPhone 4 och WiFi

FacePlant: se vilka kontakter som har iPhone 4 och WiFi

24 juli 2010 Inga kommentarer

FaceTime är en av de hetaste funktionerna på iPhone 4. FaceTime är inget nytt egentligen; det rör sig om videosamtal. Men när Apple gör något så brukar det få mycket uppmärksamhet och förr eller senare förändra marknaden och sättet vi använder prylar på.

Problemet med att använda FaceTime idag är dels att väldigt få har iPhone 4, dels att man måste använda WiFi. Folk kommer köpa iPhone 4 som om den vore lika viktig som vatten, så problemet med få iPhones är snart mycket mindre. Då återstår det sista jobbiga detaljen; WiFi-uppkopplingen. Hur ska man veta om Olle, som nyss har köpt iPhone 4 är uppkopplad på sitt trådlösa nätverk?

En lösning på problemet är den (eventuellt kommande) appen FacePlant med vilken du kan se vilka vänner som är uppkopplade via WiFi och därmed kan ta emot samtal. Applikationen arbetar med Apples Kontakter där du ser vilka vänner som har iPhone 4 och använder WiFi.

Det negativa med FacePlant är att alla parter måste ha appen installerad och öppen. Det finns dock ett ”tur i oturen”, FacePlant stöder iOS 4 och kan köras i bakgrunden.

Appen låter dig också lämna videomeddelanden till andra användare som inte är uppkopplade, ungefär som en telefonsvarare.

FacePlant har också en inställning där du kan välja att inte bli störd under vissa tidpunkter.

Applikationen kommer vara gratis. Frågan är om Apple kommer godkänna den.

Via| TechCrunch

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................