Start » Okategoriserade » Premiär för min domän scarymary.se

Premiär för min domän scarymary.se

29 juli 2008 6 kommentarerTack vare Bladerunner som spenderade kvällen igår åt att hjälpa mig via messenger är jag äntligen klar med min domän. Det enda jag inte har fixat är bloggrubriken, alltså den som visas högst upp i webbläsaren. Tar gärna emot tips!
Så välkomna att läsa bloggen via www.scarymary.se

6 kommentarer »

 • Manou skrev:

  Grattis! Det är bättre att blogga på egen domän, mer frihet. Använder du wordpress som plattform?

 • scarymary skrev:

  Tack! Jag fick bra hjälp med allt domänfix. Jag använder fortfarande Bloggers tjänst, ska fixa webbhotell, men måste lära mig hur jag ska bygga upp en sida först… Hur har du byggt upp din?

 • John Capriconne skrev:

  Mary: Manou och jag använder oss av publiceringsverktyget (CMS) WordPress. När man väl laddat upp och installerat WordPress kan man efter det installera teman och tillägg (och om du har lite html/css-kunskap kan du senare redigera dina teman). Det är inte direkt nåt man ”bygger upp”. Det är ungefär som Blogspot, som du använder. Man kan också använda WordPress.com (som är mycket lättare och smidigare) och använda sin egen domän. Så om du har tänkt på att uppdatera bloggen lite, rekommenderar jag ett byte till WordPress. Och förresten, scarymary.se funkar bara på startsidan. Jaja, ska inte pressa dej att installera WordPress, men med WordPress(och .com) löses detta problem.

 • scarymary skrev:

  John: Jag vet att scarymary.se bara funkar på framsidan… Så du menar att om jag köper webbhotell och installerar WordPress (vilket jag hade tänkt, har hört så mkt gott om det) så blir hela processen mycket lättare? Jag tänkte att jag skulle ta mig tid och lära mig html (bra, inte bara litegrann), css mm. Och sen skulle jag fixa eget webbhotell. Jag förstår inte riktigt hur man gör ett inlägg om man har ett eget webbhotell. Var skriver man det? Känner mig helt lost gällande detta.

 • Bladerunner skrev:

  Det bästa du kan göra är att testa med en WordPressinstallation och leka runt tills du känner dig bekväm. Börja med en ren installation (hojta till om du vill ha ett konto), gör lite testinlägg (obs! ställ in så att innehållet inte indexeras av sökmotorer :)) , kommentera osv. Prova att lägga till lite lull-lull som nya layouter (templates/stilmallar) och kanske, men bara kanske, lite extra funktioner. Dina bloggar är så enkla så du klarar dig egentligen med den råa standardinstallationen och en snygg enkel stilmall. <br/><br/>Att du inte ”förstår inte riktigt hur man gör ett inlägg om man har ett eget webbhotell” beror snarare på att du har svårt att greppa att inte är någon skillnad mellan att använda en bloggtjänst och att ha en egen bloggtjänst på din hyrda plats på ett webbhotell. Du gör inlägg i stort sett på samma sätt.<br/><br/>Tänk såhär: <br/><br/>Blogger = lägenhetshotell där du har säng och får all möjlig service men inte kan påverka så mycket av din miljö eftersom alla rum ser likadana ut, din hemadress blir Scarymary @ Blogger <br/><br/>Eget webbhotellkonto: lägenhet som du inreder själv och har personliga adressen Scarymary (och du kan behålla adressen och byta webbhotell när du vill)<br/><br/>Egen webbserver (i garderoben eller i en serverhall): eget hus där du antingen bygger allt från grunden (installera operativ och bloggprogramvara) eller köper ett färdigfabricerat hus (operativ och bloggprogramvara förinstallerat) men du ansvarar för allt inom dina egna väggar. Dito med adressen som för webbhotellkontot.

 • John Capriconne skrev:

  Ja, om du installerar WordPress på ditt webbhotell får du automatiskt domännamnet (om det är kopplat till ditt webbhotell). Om du inte köper ett webbhotell kan du prova WordPress.com

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................